Ingredientai
- Cukinijos 3 vnt. nedidelių
- Varškė 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sūris 70 g kietojo sūrio „Džiugas“ (Delicate, brandintas 24 mėn.)
- Špinatai 1 sauja šaldytų ir 1 žiupsnelis - džiovintų
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis mairūnas, dašiai, rozmarinas, čiobreliai, bazilikai, raudonėlis
- Druska 2 žiupsnelis 1 - cukinijai ir 1 - padažui
- Sojų padažas 3 valg. š. padažui
- Medus 3 valg. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
- Cukinijas nulupkite, perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas.
- Iš marinatui skirtų produktų sumaišykite ir pagaminkite marinatą, kuriuo apšlakstykite cukinijas ir po kelis šaukštus įpylę į cukinijų vidų, palikite daržovę marinuotis keletui valandų.
- Varškę, špinatus, kiaušinius ir prieskonius išmaišykite iki vientisos masės.
- Išpylę cukinijose esantį marinatą, jas pripildykite varškės mišinio, užbarstykite sūrio ( autorė naudojo kietąjį sūrį „Džiugas“ Delicate, brandintą 24 mėn.) ir kepkite orkaitėje ant kepimo popieriaus apie 20–25 min. 180 laipsnių temperatūroje arba folijoje ant griliaus.
- Pabaigoje dar pagardinkite džiovintais špinatais, kitais prieskoniais.
- Receptas paprastas, patiekalas greitai pagaminamas, tačiau gaminimo laikas išsitęsia dėl cukinijų marinavimosi.
Receptą atsiuntė Edita A.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita