Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio jauna, sutarkuota stambia tarka
- Druska 2 arbat. š. rupios
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Varškė 250 g
- Miltai 3 valg. š. naudojau speltų; gali prireikti daugiau, jei varškė šlapesnė arba cukinija didesnė
- Kokosų aliejus 5 valg. š. kepimui; galima naudoti ir kitą mėgstamą
Kaip gaminti
1. Sutarkuotas cukinijas suberkite į dubenį, pabarstykite 2 šaukšteliais druskos ir palikite apie 10 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nusunkite ir nuspauskite tarkuotas cukinijas, kad liktų kuo sausesnės (geriausia – sūrmaišyje arba keliais sluoksniais sulankstytu gabalėliu marlės).
2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir trupučiu druskos (su druska elkitės atsargiai, mat jei labai gerai nenusausinsite cukinijų, tai druskos tikrai pakaks tiek, kiek jau subėrėte į cukinijas). Įmaišykite varškę ir ištrinkite šakute, sumaišydami su kiaušiniu. Tada sudėkite cukinijas, vėl sumaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir sumaišykite minkštą nelipnią tešlą.
3. Suformuokite nedidelius paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose (labai tiks kokosų aliejus, jei mėgstate!).
4. Patiekite su grietine, medumi, uogiene ar šviežiomis uogomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai