Ingredientai
- Pomidorų padažas 1 st. naminio; receptas nuorodoje tekste
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Miltai 6 valg. š. 4 tešlai ir 2 kepsnelių apvoliojimui
- Druska 0,5 arbat. š. perpus tešlai ir kepsneliams; arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. perpus tešlai ir kepsneliams; arba pagal skonį
- Cukinijos 1 vnt. jauna, ne itin plona; kepsneliams
- Vištienos filė 220 g kepsneliams
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
- Petražolės 1 valg. š. šviežių, kapotų apibarstymui
Kaip gaminti
1. Visų pirma pasiruoškite pomidorų padažą pagal šį receptą.
2. Kiaušinius gerai išplakite virtuvine šluotele, įmaišykite miltus, skirtus tešlai, pagardinkite druska, pipirais.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
4. Nupjaukite cukinijos galiukus, perpjaukite pusiau ir supjaustykite išilgai plonomis vos 3–4 mm storumo juostelėmis.
5. Vištieną supjaustykite plonytėmis, beveik permatomomis juostelėmis.
6. Miltus suberkite į lėkštę.
7. Keptuvėję įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies.
8. Imkite vieną cukinijos gabaliuką, ant viršaus dėkite vištienos gabaliukus, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite dar vienu cukinijos gabaliuku, spūstelėkite. Šį suvožtinį apvoliokite miltuose, pamirkykite tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje apie 1,5–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol tešla apkeps ir parusvės. Taip paruoškite kepsnelius iš visų cukinijų ir vištienos gabaliukų.
9. Į nedidelę apkepo formą supilkite pomidorų padažą, ant viršaus dėkite apkeptus kepsnelius ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kad vištiena kepsnelio viduje gerai perkeptų.
10. Prieš patiekiant apiberkite smulkintomis petražolėmis. Dėl gražumo!
Besimėgaujant šiais kepsneliais man dar kilo mintis, kad kai kam šie kepsneliai dar labiau patiktų apkepti ir su sūriu. Pabandykite – prieš dedant juos į orkaitę, pabarstykite trupučiu gerai besilydančio sūrio, pavyzdžiui, mocarela čia labai tiktų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai