Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Pievagrybiai 300 g 250–300 g
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės 3-4
- Pomidorai 400 g 300–400 g konservuoti be odelių
- Žuvis 300 g filė
- Miltai 3 valg. š.
- Krevetės 150 g 8 didelių ar 16 mažų krevečių (galima ir šaldytų)
- Pipirai 1 žiupsnelis ir 1 aitrusis pipiras (jei mėgstate aštriau)
- Druska 1 žiupsnelis
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.
2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, sudėkite smulkintus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir maišydami kelias minutes kepkite.
3. Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį acto, pagardinkite druska, cukrumi, prieskoniais, įmeskite aitrųjį pipirą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 minučių.
4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8–10 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita