Ingredientai
- Miltai 500 g
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Aliejus 240 ml nekvapaus
- Sviestas 8 valg. š.
- Cukrus 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir druską.
- Kitame dubenyje sviestą sumaišykite su aliejumi. Elektriniu maišikliu plakite, kol masė pasidarys vienalytė (apie 2 min.).
- Toliau plakdami po truputį suberkite cukrų (kelis šaukštus palikite sausainiams apibarstyti), vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius. Nustatykite patį mažiausią greitį ir plakdami po truputį suberkite miltų mišinį.
- Iš tešlos voliokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir 5 cm atstumu išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Visus rutuliukus suplokite, apibarstykite likusiu cukrumi.
- Sausainius 175`C karštumo orkaitėje kepkite 10–12 min. Ataušinkite ne skardoje, o subertus ant grotelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita