Ingredientai
- Imbieras 500 g šaknys
- Cukrus 500 g ir šiek tiek imbiero gabaliukams apvolioti
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Imbiero šaknį nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite į puodą su vandeniu, pavirkite apie 15 min. ir nuovirą nupilkite.
2. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, sumeskite visus prieskonius, imbierų gabalėlius ir kaitinkite, kol imbierai taps skaidrūs.
3. Tada sirupą nupilkite, imbierus sukrėskite į kiaurasamtį, apibarstykite cukrumi ir gerai pakratykite, kad jis tolygiai pasiskirstytų. Paskui išdėliokite imbierų gabalėlius ant grotelių arba į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite džiūti mažiausiai parai.
Kulinaro patarimas: nuo imbierų likusio cukraus ir cukraus sirupo neišpilkite – tiks arbatai, kepiniams ar kompotams gardinti.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita