Ingredientai
- Apelsinai 6 vnt. ekologiškų nepurkštų
- Cukrus 200 g arba daugiau/mažiau pagal žievelių svorį
- Vanduo 3 l
- Juodasis šokoladas 100 g
Kaip gaminti
1. Nupjaukite apelsinų galus, tvirtai prilaikydami statykite po apelsiną ant pjaustymo lentelės ir nupjaukite žievelę. Nebijokite, jei nusipjaus truputis paties apelsino, tai tik suteiks žievelėms daugiau aromato.
2. Supjaustykite žieveles siauromis juostelėmis, suberkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, statykite puodą ant viryklės ir užvirinkite. Kai tik užvirs, vandenį nupilkite, perplaukite žieveles šaltu vandeniu, tada vėl užpilkite šaltu vandeniu ir vėl užvirinkite. Tokiu būdu apvirkite žieveles 3 kartus.
3. Avirtas žieveles pasverkite, vėl suberkite į puodą ir apiberkite tokiu pat kiekiu cukraus, kiek svėrė pačios žievelės. Užpilkite šaltu vandeniu, kad žievelės būtų vos apsemtos. Užvirinkite ir leiskite virti ant labai silpnos ugnies 30min.
4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite gerai atvėsti.
5. Išgriebkite žieveles ir paskleiskite ant grotelių. Leiskite joms išdžiūti kambario temperatūroje mažiausiai 24 val.
6. Išdžiūvusias žieveles apvoliokite cukruje arba tirpdytame šokolade. Dalinkitės su mielais žmonėmis ir mėgaukitės patys!