Ingredientai
- Mangas 1 vnt. (gerai sunokusio, nulupto ir supjaustyto nedideliais kubeliais)
- Vanilė 1 žiupsnelis (1/2 vanilės ankšties sėklų )
- Pipirai 0,5 arbat. š. („Tellicherry“ pipirai)
- Grietinėlė 240 ml (saldžios)
- Šokoladas 180 g (baltasis šokoladas, susmulkintas gabalėliais)
- Maskarponės sūris 300 g
Kaip gaminti
Dubenyje mango gabalėlius sumaišykite su vanile ir pipirais bei palikite kelioms valandoms, mažiausiai – 30 min.
Puode pašildykite grietinėlę iki pradedant jai burbuliuoti. Sudėkite šokoladą ir leiskite tirpti apie 1 min. Po to pamaišykite, kad masė taptų vientisa ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti.
Sudėkite maskarponės sūrį į dubenį, plakite, kad jis taptų minkštesnis. Sudėkite balto šokolado kremą ir išmaišykite iki vientisos masės. Patiekite maskarponę su kremu viename dideliame arba keturiuose mažesniuose indeliuose su ant viršaus subertais mango vaisiaus gabalėliais.
Skanaus!
Recepto autorė – latvių tinklaraštininkė ir receptų knygos „Crazy About“ autorė Signe Meirane.