Ingredientai
- Kiauliena 2 kg nugarinės su oda
- Laurų lapai 10 vnt.
- Druska 2 arbat. š. rupios; arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. grūstų; arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių karščio su kaitinimu iš viršaus ir apačios.
2. Aštriu peiliu kas kelis centimetrus odoje padarykite įpjovas – tik odoje, neįpjaudami mėsos. Tai svarbu, kad vėliau kepant oda būtų traški.
3. Įdėkite kepsnį į kepimo indą oda į apačią. Užvirinkite vandens ir užliekite kepsnį, kad apsemtų odą.
4. Pašaukite kepsnį 15 minučių į orkaitę.
5. Po 15 minučių ištraukite kepsnį iš orkaitės ir apverskite oda į viršų. Gausiai apibarstykite druska, taip pat ir į įpjovas. Į įpjovas įkiškite lauro lapų, įberkite pipirų.
6. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir pašaukite kepsnį į orkaitę. Kepkite apie valandą (arba kol kepsnio temperatūra pasieks 160 laipsnių).
7. Pakelkite orkaitės temperatūrą iki 250 laipsnių karščio, jei yra galimybė – įjunkite viršutinio kaitinimo funkciją. Kepkite, kol oda apskrus ir taps traški.
8. Ištraukite kepsnį iš orkaites ir palikite „pailsėti“ dešimčiai minučių. Mėsą pjaustykite prieš pat patiekdami – bus gražesnė kepsnio spalva.
9. Garnyrą pasirinkite pagal skonį. Danijoje šis kepsnys dažniausiai valgomas su virtomis bulvėmis ir raudonųjų kopūstų salotomis.
10. Jei viso karšto kepsnio nesuvalgysite, mėsos griežinėliai skanūs ir šalti. Ypač tinka sumuštiniams.