Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Miltai 300 g
- Cukrus 4 valg. š. „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
- Kardamonas 1 arbat. š. malto
- Kepimo milteliai 5 arbat. š.
- Pienas 300 ml
- Kiaušiniai 3 vnt. 3 - tryniai ir 3 - baltymai
- Citrinos 0,5 vnt. žievelės
- Kita:(Lydyto sviesto prikaistuviui, cukraus miltelių papuošti ir gardžios uogienės spurgoms pamirkyti) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti.
- Visas sudedamąsias dalis dėkite į dubenį. Plakdami pilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, lydytą sviestą ir citrinos žievelę.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės ir atsargiai supilkite į pagrindinį mišinį.
- Įkaitinkite specialią spurgų keptuvę* ir patepkite trupučiu lydyto sviesto.
- Pilkite mišinį, kol beveik visiškai užsipildys skardos ertmės. Kepkite, kol visiškai iškeps. Naudokite iešmą arba šakutę.
- Iškepusius pyragaičius sudėkite į lėkštę apibarstytą cukraus milteliais.
- Pyragaičius gausiai apibarstykite cukraus milteliais, mirkykite į skanią uogienę ir mėgaukitės!
*Jeigu neturite specialios keptuvės kepkite kaip keksiukus orkaitėje įkaitintoje 175 °C. apie 40 minučių.
Receptas „DANSUKKER“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita