Ingredientai
- Karpis 1 vnt.
- Druska 0,5 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Citrinos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Kalendros 1 sauja šviežios
Kaip gaminti
1. Karpį išvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Tuomet apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais ir palikite pagulėti.
2. Keptuvėje apkepinkite susmulkintą svogūną. Kubeliais supjaustykite paprikas ir kartu su keptu svogūnu sudėkite į žuvies vidų. Tada griežinėliais supjaustykite citriną ir išdėliokite ant paruošto karpio.
3. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
4. Patiekite su šviežiomis citrinos riekelėmis ir kalendromis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Kalėdos