Ingredientai
- Miltai 200 g kvietiniai
- Žirnių miltai 200 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukinijos 200 g moliūgai, brokoliniai ar žiediniai kopūstai, šparaginės pupelės...
- Vanduo 100 ml gazuotas mineralinis
- Aliejus 1 st.
- Vaisiai 200 g obuoliai, kriaušės, bananai...
Kaip gaminti
1. Kiaušinius gerai išplakite iki putų, berkite miltus, žiupsnelį druskos, pilkite mineralinio vandens, tik nepadauginkite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
2. Pasirinktas daržoves bei vaisius supjaustykite nedideliais ir nestorais gabalėliais, jei pasirinkta daržovė gana kieta, galite ją nuplikyti verdančiu vandeniu.
3. Greičiausiai ir paprasčiausiai daržoves būtų gruzdinti gruzdintuvėje, bet galima ir gilioje keptuvėje. Joje gerai įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus, kad būtų apsemta bent pusė daržovės.
4. Supjaustytas daržoves mirkykite į tešlą, dėkite į keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Išgriebusi iš aliejaus, tuoj pat nusausinkite riebalus.
5. Tiekti galite su mėgstamu padažu, salotomis. Jei gruzdinote vaisius, galite juos apšlakstyti klevų sirupu.
6. Šioje tešloje tokiu pačiu principu galite kepti ir mėsą, žuvį ar jūrų gėrybes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita