Ingredientai
- Kiauliena 250 g
- Rytietiški kiaulienos prieskoniai (pagal skonį) 1 arbat. š.
- Paprikos 2 vnt. po pusę raudonosios ir geltonosios paprikų
- Bambukai (nedidelis indelis konservuotų) 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Smidrai 20 g keletas šviežių arba konservuotų smidrų ūglių
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
- Sezamo sėklos 3 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š. grilio
Kaip gaminti
1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite rytietiškais prieskoniais ir apšlakstykite griliaus aliejumi.
2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Bambukų ūglius nuvarvinkite.
3. Keptuvėje aliejuje ant didelės ugnies nuolat maišydama pakepinkite česnakus, sumeskite kiaulieną ir, pabarsčiusi sezamų sėklomis, gerai apkepkite iš visų pusių, tada išgriebkite ir padėkite šiltai.
4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė mėsa, dėkite morkas ir paprikas, supilkite sojų padažą, druską, cukrų ir kelias minutes pakaitinkite, kol daržovės suminkštės. Galiausiai sumeskite nuvarvintus bambukus, smidrų ūglius ir dar kelias minutes pakaitinkite.
5. Daržoves tiekite su mėsos gabalėliais, pagardinusi sausoje keptuvėje skrudintomis sezamų sėklomis ir papuošusi aitriosios paprikos ankštimi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita