Ingredientai
- Paprikos 2 vnt.
- Agurkai 6 vnt. ir 1 padažui
- Pomidorai 3 vnt.
- Ridikai 3 vnt.
- Salierai 2 vnt. stiebai
- Jogurtas 1 l natūralaus, padažui
- Česnakai 3 skiltelės padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių, padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Jogurtą supilkite į kavos filtrą, 1–2 val. palikite nusivarvėti. Nusivarvėjus skysčiui jogurtas sutirštės.
2. Stambia trintuve sutarkuokite agurką, sudėkite į koštuvą, palikite 30 min. nusivarvėti.
3. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su aliejumi ir citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sumaišykite su jogurtu ir agurkais. Prieš patiekdama palaikykite šaldytuve.
4. Nuplaukite ir supjaustykite daržoves: pomidorus ir ridikėlius – skiltelėmis, agurkus, paprikas ir salierų stiebus – šiaudeliais. Sudėkite daržoves į stiklines ar dubenėlius, šalia patiekite gaivaus jogurto ir agurkų padažo.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant varvinimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita