Ingredientai
- Bulvės 4 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Svogūnai 1 vnt.
- Miltai 4 valg. š.
- Kuminai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis maltos
- Petražolės 1 arbat. š. lapelių
- Sezamo sėklos 50 g
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Gerai šepetėliu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, atvėsinkite ir sugrūskite.
2. Cukiniją ir svogūną sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su bulvėmis.
3. Masę pagal skonį pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus ir užmaišykite tešlą – ji turi būti tiršta.
4. Iš paruoštos tešlos šlapiomis rankomis formuokite nedidelius blynelius, juos apvoliokite sezamų sėklose ir dėkite į riebalais išteptą formą.
5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. Tinka su žuvies, mėsos patiekalais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita