Ingredientai
- Porai 1 vnt. didelis
- Morkos 2 vnt. didelės
- Bulvės 3 vnt. didelės
- Pomidorai 3 vnt.
- Salierai 500 g lapkočių
- Sviestas 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Daržovių sultinys 2 vnt. kubeliai - ekologiško
- Lašiša 500 g 500-600 g filė
- Vermutas 3 valg. š. baltas sausas
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Peletrūnas 1 arbat. š.
- Sultys 3 valg. š. citrinos
- Alyvuogės 1 sauja juodosios
- Grietinė 6 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nuluptus porus ir salierus supjaustykite griežinėliais, česnakus sutrinkite. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, bulves supjaustykite kubeliais. Juodąsias alyvuoges perpjaukite pusiau.
2. Pomidorus ties viršūnėlėmis kryžmai įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite kubeliais.
3. Puode išlydykite sviestą. Sudėkite trintus česnakus, smulkintus salierus ir porą minučių pakepinkite. Sudėkite tarkuotas morkas, apšlakstykite vermutu ir maišydama kepkite apie 5 minutes.
4. Įpilkite du litrus vandens, sudėkite sultinio kubelius, išmaišykite. Suberkite smulkintas bulves ir virkite apie 5 minutes. Sudėkite smulkintus pomidorus, stambiais gabalais supjaustytą žuvį, pagal skonį įberkite druskos, peletrūnų, maltų juodųjų pipirų, supilkite citrinos sultis ir virkite apie 8–10 minučių.
5. Iki virimo pabaigos likus 3–4 minutėms, suberkite smulkintas alyvuoges. Baltinkite grietine arba plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita