Ingredientai
- Daržovių sultinys 1 l
- Porai 3 vnt. stiebai
- Pienas 300 ml
- Grietinėlė 150 ml liesa
- Bulvės 4 vnt.
- Agurkai 2 vnt.
- Ridikėliai 6 vnt. 6-8
- Vištienos krūtinėlė 200 g virta
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Porus supjaustykite griežinėliais. Bulves nuskuskite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuplautus ridikėlius susmulkinkite, nuluptus agurkus ir virtą mėsą supjaustykite šiaudeliais.
- Dideliame puode išlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus porus ir maišydama kepinkite 5 minutes. Sudėkite bulves, supilkite sultinį. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite apie 15 minučių.
- Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektrine trintuve. Maišydama supilkite pieną, grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, palikite atvėsti. Porą valandų laikykite šaldytuve.
- Į dubenėlius įpilkite po porą samčių ledinės sriubos, įberkite po kelis šaukštus smulkintų agurkų, ridikėlių, įpilkite paukštienos mišinio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita