Ingredientai
- Česnakai 2 skiltelės
- Špinatai 200 g
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Pienas 150 ml
- Grietinėlė 150 ml
- Fermentinis sūris 200 g tarkuoto
- Kietasis sūris 50 g tarkuoto
- Cukinijos 1 vnt.
- Fetos sūris 100 g
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, įtarkuokite česnaką ir jį šiek tiek apkepinkite. Tuomet suberkite špinatus ir dar šiek tiek pakepinkite.
2. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę, druską ir pipirus.
3. Į kiaušinių masę sudėkite apkepintus špinatus su česnakais, pusę kiekio fermentinio ir kietojo sūrio. Viską gerai išmaišykite.
4. Ištepkite kepimo skardą sviestu ir į ją supilkite kiaušinių masę. Ant viršaus išdėliokite plonai pjaustytus cukinijos griežinėlius ir užtrupinkite fetos sūrį. Viską šiek tiek prispauskite ir tuomet pabarstykite likusia puse fermentinio sūrio.
5. Kišą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Išėmus iš orkaitės, kišui leiskite atvėsti ir šiek tiek pastovėti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų