Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kopūstai 1 kg baltagūžių
- Svogūnai 5 vnt. galvutės su laiškais
- Grietinėlė 175 ml
- Sviestas 100 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Išvirusias nusunkite ir palikite praaušti.
2. Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Į puodą įpilkite vandens (maždaug per 1 cm), įberkite šaukštelį druskos, sudėkite kopūstus ir ant didelės ugnies virkite 10 min. Nukoškite, pagardinkite pipirais, įdėkite šaukštą sviesto, uždenkite ir laikykite šiltai.
3. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite smulkintus svogūnus (ir galvutes, ir laiškus). Uždenkite ir laikykite šiltai.
4. Praaušusias bulves nulupkite, sugrūskite, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu pipirų. Grietinėlę užvirkite ir plona srovele supilkite į bulvių košę (iš pradžių maišykite šaukštu, o kai košė suskystės, – elektriniu maišikliu).
5. Į skystoką bulvių tyrę sudėkite troškintus kopūstus, svogūnus ir dar kartą gerai išmaišykite.
6. Paruoštą daržovių košę sudėkite į dubenėlius, užpilkite likusiu lydytu sviestu ir patiekite šiltą.
Pastaba. Tiekiant daržovių košę galima paskaninti ne sviestu, o kokiu nors kitu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita