Ingredientai
- Bulvės 500 g krakmolingos
- Petražolės 1 vnt. šaknis
- Svogūnai 1 vnt. raudonas
- Porai 150 g 1/2 nedidelio
- Sviestas 50 g
- Šoninė: karštai rūkyta 100 g
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuotas
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Sūdytame vandenyje išvirkite smulkintas bulves ir petražolės šaknį. Kol bulvės verda, pusžiedžiais supjaustykite svogūną, o griežinėliais – porą. Pakepinkite su sviestu.
- Kitoje keptuvėje apie 2 minutes pakepinkite šoninės juosteles ir išgriebę sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
- Virtas bulves ir petražolę sugrūskite, sumaišykite su svogūnu, poru, įberkite druskos, pipirų, muskatų, išmaišykite ir suformuokite 6 kotletus.
- Į keptuvę, kurioje kepė šoninė, įpilkite aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite daržovių kotletus. Tiekite su šoninės juostelėmis, šviežiomis daržovėmis, grietine arba grietinėlės padažu. Galite tiekti su keptu arba skystai virtu kiaušiniu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita