Ingredientai
- Pomidorai 1 kg
- Agurkai 1 kg
- Svogūnai 1 kg
- Morkos 1 kg
- Perlinės kruopos 1000 g
- Aliejus 500 ml
- Actas 100 ml 9 proc.
- Cukrus 300 g
- Druska 100 g
Kaip gaminti
- Nuplautas ir nuskustas morkas stambiai sutarkuokite ir keptuvėje apkepkite su trupučiu aliejaus.
- Svogūnus nulupkite, likusias daržoves nuplaukite ir viską supjaustykite. Atskirai išvirkite kruopas.
- Kitame puode daržoves troškinkite, kol bus minkštos. Tada į puodą su daržovėmis sudėkite perlines kruopas, supilkite aliejų, actą, įmaišykite cukrų ir druską.
- Mišrainę sukrėskite į sterilius indus ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita