Ingredientai
- Pupelės 1 st. virtos (arba žirniai)
- Morkos 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. pusė gumbo
- Riešutai 50 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Bulvės 1 vnt. didelė
- Sviestas 50 g
- Aliejus 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Mairūnas 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulvę, morkas ir salierą nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite.
2. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite aliejuje, kol įgaus aukso spalvą (kuo mažesnė ugnis, tuo bus saldesni svogūnai).
3. Virtas daržoves sumalkite, suberkite pupeles ir riešutus (šaukštą palikite pabarstyti).
4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Į maltas daržoves įmaišykite trynius, tuomet porcijomis plaktus baltymus, suberkite prieskonius. Gerai išmaišykite.
5. Masę sukrėskite į sviestiniu popieriumi išklotą ar sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Viršų pabarstykite riešutais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių arba kol gražiai apskrus. Valgyti galima tiek karštą, tiek šaltą su mėgstamu padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita