Ingredientai
- Žuvis 500 g baltos žuvies filė
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Pomidorai 250 g smulkinti konservuoti pomidorai be odelių
- Sviestas 1 valg. š.
- Porai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, malti
- Raudonėliai 1 valg. š. pagal skonį, džiovinti
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių ir 1 arbat. š. žievelių - užpilui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. užpilui
- Kukurūzai 200 g konservuoti
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
- Žiediniai kopūstai 100 g
- Brokoliniai kopūstai 100 g
- Cukinijos 200 g
- Paprikos 200 g raudona saldžioji
- Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, klokite į kepimo indą, aptepkite smulkintais pomidorais ir apibarstykite raudonėliais.
2. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir trumpai pagarinkite garuose.
3. Daržoves nuplaukite, papriką išvalykite, cukiniją supjaustykite griežinėliais, žiedinį ir brokolinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais.
4. Porą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, kepkite svieste, kol pakvips, tada suberkite visas žalias daržoves ir, uždengusi keptuvę dangčiu, apie 8 min. troškinkite, kad daržovės šiek tiek suminkštėtų, bet neprarastų formos. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite.
5. Daržoves krėskite ant pomidorais aptepto tešlos lakšto, ant viršaus išdėliokite žuvies gabalėlius.
6. Užpilui skirtus produktus išplakite elektriniu plakikliu. Paruoštu užpilu apšlakstykite daržoves.
7. Pyragą kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita