Ingredientai
- Miltai 300 g Tešlai
- Sviestas 100 g Tešlai
- Svogūnai 1 vnt. Įdarui
- Česnakai 6 skiltelės Įdarui
- Pomidorai 2 vnt. Įdarui
- Paprikos 1 vnt. Įdarui; geltona
- Aliejus 1 valg. š. Įdarui
- Pomidorų padažas 50 ml Įdarui
- Sūris 250 g Įdarui; 1 st. smulkiai tarkuoto brandinto sūrio ir gabalėlis mėlynųjų pelėsių sūrio
- Vanduo 3 valg. š. Tešlai
- Druska 1 arbat. š. Tešlai ir įdarui; žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š. Įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Gabalėliais supjaustytą sviestą sumaišykite su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite svogūną. Nuplaukite papriką, nupjaukite viršų, pašalinkite sėklas. Papriką supjaustykite žiedeliais, pomidorus – griežinėliais.
3. Iš tešlos iškočiokite stačiakampį lakštą, išklokite juo kepimo skardą, dugną subadykite šakute. Kepkite 220 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 10 min.
4. Ant apkepto pyrago pagrindo užtepkite pomidorų tyrės, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus išdėliokite svogūnų, paprikų ir pomidorų griežinėlius, česnakų skilteles, užberkite čiobrelių. Kepkite orkaitėje apie 10–15 min. Baigiant kepti ant viršaus užtrupinkite mėlynųjų pelėsių sūrio. Supjaustykite pyragą ir tiekite dar karštą kaip užkandį prie vyno.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita