Ingredientai
- Miltai 500 g pagrindui
- Margarinas 250 g kepimui - pagrindui
- Kiaušiniai 2 vnt. pagrindui
- Grietinė 100 g pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Kmynai 1 žiupsnelis pagrindui
- Cukinijos 1 vnt. įdarui
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. gabalėlis - įdarui
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. gabalėlis - įdarui
- Morkos 1 vnt. įdarui
- Šaldyti žirneliai 100 g įdarui
- Paprikos 1 vnt. įdarui
- Pipirai 1 vnt. čili - mažas - įdarui
- Varškė 200 g grūdėtos - įdarui
- Kumpis 50 g šalto ar karšto rūkymo - nebūtinas, daugiau dėl kvapo, nes šiame pyrage karaliauja daržovės - įdarui
- Sūris 1 vnt. daug sūrio - užtepui
- Pomidorai 2 vnt. užtepui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis užtepui
Kaip gaminti
- Margariną supjaustykite kubeliais ir sutrinkite į trupinius su miltais, dedame grietinę, įmušame kiaušinius, beriame druską, kmynus.
- Valandai dedame į šaldytuvą.
- Tuo laiku pasiruošiame daržoves.
- Susipjaustome, sutarkuojame, pakepiname ant keptuvės, pagardiname prieskoniais.
- Supjaustome kubeliais kumpį, dedame į daržoves.
- Galiausiai dedame grūdėtą varškę ir gerai išmaišome.
- Iškočiojame tešlą, išklojame formą taip, kad būtų 1–2cm aukščio kraštelis.
- Kišame iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Pakepame 10–15min. Sudedame daržoves, užtarkuojame sūrio (gausiai), dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus ir pabarstome prieskoniais.
- Dar kepame apie 45–50min.
Receptą atsiuntė Aušra J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita