Ingredientai
- Pomidorai 3 vnt. prisirpę
- Agurkai 1 vnt. pusė ilgavaisio
- Alyvuogės 1 st. žaliosios be kauliukų
- Salotos 200 g sauja
- Česnakai 100 g laiškinių
- Fetos sūris 150 g
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Actas 3 valg. š. raudonojo vyno
- Raudonėliai 1 žiupsnelis pusė arbat. š. smulkinto
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Pomidorus ir luptą agurką supjaustykite mažais gabalėliais, fetos sūrį – kubeliais, laiškinius svogūnus taip pat susmulkinkite.
2. Salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir po vieną įdėkite į indelį, kuriame salotos bus patiekiamos. Daržovių gabaliukus, alyvuoges, laiškinius česnakus ir sūrį atsargiai sumaišykite ir sudėkite ant salotos lapų. Užpilkite padažo ir aliejaus, acto ir prieskonių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė