Ingredientai
- Ikrai 1 vnt. skardinė raudonųjų
- Krevetės 100 g virtų tigrinių
- Agurkai 1 vnt.
- Avokadai 1 vnt. prinokęs
- Salotos 100 g 2 saujos lapelių
- Pomidorai 2 vnt. nedideli
- Majonezas 4 valg. š.
- Citrinos 2 vnt. 1 - sultys ir 4 skiltelės žaliosios citrinos
- Krapai 1 sauja kapotų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Visas daržoves ir avokadą supjaustykite mažyčiais kubeliais.
2. Daržoves, avokadus ir salotų lapelius išdėliokite į keturias salotines, įdėkite po šaukštelį ikrų ir kelias krevetes.
3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą su citrinų sultimis, įberkite pipirų, jei reikia, pasūdykite. Ant paruoštų salotų dėkite po šaukštą majonezo ir gausiai pabarstykite krapais, papuoškite žaliosios citrinos skiltele.
Krapais galima gardinti vėžiagyvius, lašišą, troškintą žuvį, paukštienos, varškės patiekalus, salotas, sriubas, padažus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita