Ingredientai
- Špinatai 1 sauja lapelių
- Gražgarstės 1 sauja
- Ridikėliai 200 g
- Krapai 1 sauja šviežių
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. sultys - padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Medus 1 arbat. š. skysto - padažui
- Garstyčios 1 arbat. š. "Dižono" - padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis milteliai - padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - padažui
- Kardamonas 1 žiupsnelis malto - padažui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.
2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė