Ingredientai
- Vištiena 600 g filė
- Džiovinti pomidorai 5 vnt.
- Salotos 100 g gražgarstės, salotinės sultenės ar kitos
- Šparaginės pupelės 150 g šviežios arba šaldytos
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Čederio sūris 150 g
- Riešutai 2 valg. š. kedrų
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Avokadai 1 vnt. pusė - užpilui
- Paprikos 50 g pusė saldžios raudonos
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtosios - užpilui
- Alyvuogių aliejus 100 ml užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis užpilui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite užpilą, kad jis kiek pastovėtų ir susimaišytų prieskoniai: avokadą nulupkite, susmulkinkite ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite su smulkinta paprika, kapotais česnakais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
2. Filė įtrinkite vištienos prieskoniais ir iškepkite ant grotelių.
3. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. Salotas dėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus, šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir čederio drožles.
4. Salotas apliekite paruoštu padažu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita