Ingredientai
- Pupelės 250 g džiovintų, baltųjų
- Moliūgai 250 g šviežio minkštimo
- Pomidorai 4 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Vanduo 1500 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite.
- Moliūgą supjaustykite stambiais kvadratais. Per naktį šaltame virintame vandenyje mirkytas pupeles nuvarvinkite, suberkite į puodą.
- Supilkite vandenį, statykite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas, ugnį sumažinkite, virkite, kol šiek tiek suminkštės.
- Kitame puode pakaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, kepinkite, kol pagels.
- Sudėkite smulkintus salierus, česnakus, moliūgus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, sumaišykite.
- Ant vidutinės ugnies daržoves troškinkite, kol pradės minkštėti. Sudėkite smulkintus pomidorus, suberkite raudonėlius.
- Maišydami kaitinkite porą minučių. Karštą masę sukrėskite į puodą su pupelėmis.
- Statykite ant ugnies, pagal skonį įberkite druskos, virkite, kol pupelės suminkštės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų