Ingredientai
- Morkos 5 vnt.
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Daržovių sultinys 1200 ml
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Moliūgo sėklos 4 valg. š. skrudintos
- Aliejus 2 valg. š. moliūgų sėklų aliejus
- Petražolės 1 sauja ir 1 šaukštas kapotų
- Druska 1 žiupsnelis ir kukuliams
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Pienas 200 ml kukuliams
- Sviestas 50 g kukuliams
- Aguonos 75 g kukuliams
- Miltelinis cukrus 3 g kukuliams
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukšteliai tarkuotų citrinų žievelių kukuliams
- Miltai 150 g kukuliams
- Kiaušiniai 3 vnt. kukuliams
- Varškė 75 g kukuliams
Kaip gaminti
1.Morkas supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, kininį kopūstą – juostelėmis. Sudėkite į puodą su verdančiu daržovių sultiniu ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir muskatais.
2.Puode užvirinkite pieną, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, suberkite aguonas, cukraus pudrą, pasūdykite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
3.Po vieną įmuškite kiaušinius, sukrėskite varškę, suberkite tarkuotas citrinų žieveles ir gerai išmaišykite. Iš masės dviem šaukštais suformuokite nedidelius pailgus kukulius, sudėkite į puodą ir virkite 10 minučių.
4 Tiekite pabarstę moliūgų sėklomis, petražolėmis, pašlakstę moliūgų sėklų aliejumi.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita