Ingredientai
- Paprikos 500 g saldžiųjų
- Pomidorai 3 kg
- Kopūstai 1 kg
- Morkos 500 g
- Svogūnai 500 g
- Actas 2 valg. š. 30 proc.
- Aliejus 500 ml
- Druska 2 valg. š.
- Cukrus 3 valg. š.
- Krapai 1 sauja
- Petražolės 1 sauja
- Laurų lapai 4 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis žirneliai
Kaip gaminti
- Pasiruoškite daržoves: nuplaukite, nulupkite, išvalykite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
- Sumeskite į didelį puodą, pagardinkite nurodytais prieskoniais, actu ir aliejumi, užvirinkite.
- Sumažinę ugnį virkite, kol daržovės bus norimo minkštumo.
- Sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.
Šią sriubą galite valgyti ir kaip garnyrą.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Sriubos