Ingredientai
- Pupelės 200 g konservuotos baltosios
- Šaldyti žirneliai 200 g
- Žiediniai kopūstai 150 g
- dešra "Chorizo" 300 g
- Sūris 50 g tarkuotas parmezanas arba „Džiugas“
- Makaronai 100 g smulkūs
- Morkos 2 vnt.
- Bulvės 4 vnt.
- Salierai 1 vnt. nedidelė šaknis
- Porai 2 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Pomidorai 4 vnt.
- Daržovių sultinys 2500 ml
- Sviestas 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Petražolės 1 valg. š. kapotos
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu. Nulupkite odeles, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir susmulkinkite.
2.Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Dėkite saliero ir bulvių kubelius, morkas, žiedinius kopūstus ir maišydami truputį apkepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
3.Supilkite daržovių sultinį ir virkite 10 minučių. Dėkite porus, cukinijas ir virkite dar 10 minučių. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite kubeliais pjaustytą dešrą, pomidorus, viską pakepinkite 2–3 minutes ir sukrėskite į puodą.
4.Suberkite pupeles, žirnelius, makaronus ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių. Tiekite pabarstytą parmezanu ir smulkintomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė