Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. mažas
- Svogūnai 2 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 3 vnt.
- Cukinijos 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Aliejus 50 ml
- Pomidorai 400 g skardinė trintų
- Laurų lapai 2 vnt.
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. 1/2
- Daržovių sultinys 200 ml
Kaip gaminti
- Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai.
- Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3 minutes pakepinkite morkas. Susmulkinkite česnaką, griežinėliais supjaustykite svogūną ir porą, kubeliais supjaustykite paprikas, sudėkite į puodą ir apkepkite viską dar 2 minutes, sudėkite cukiniją, trintus pomidorus, prieskonius, griežinėliais pjaustytą citriną.
- Supilkite paruoštą sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Baigdami troškinti sudėkite kepintus baklažano gabalėlius ir patroškinkite dar 5 minutes. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita