Ingredientai
- rūkyta šoninė 3 riekės
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Bulvės 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Šparaginės pupelės 200 g
- Pomidorai 200 g vyšniniai
- Daržovių sultinys 400 ml
- Pienas 200 ml
- Miltai 2 valg. š.
- Lašiša 700 g filė
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Krapai 1 sauja smulkinti
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Česnakai 1 valg. š. smulkinti laiškiniai
Kaip gaminti
1.Lašišų filė pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite 15–20 minučių, kad pasimarinuotų. Žuvį apvoliokite miltuose ir apkepinkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių.
2.Apkeptą lašišų filė išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Keptuvėje apkepinkite mažus šoninės gabaliukus, kol pasidarys traškūs. Spirgus iš keptuvės išimkite ir atidėkite. Keptuvėje likusiuose taukuose pakepinkite pjaustytą salierą, smulkintą svogūną, kol taps skaidrūs.
3.Sudėkite luptas ir pjaustytas bulves, morkas bei šparagines pupeles. Retkarčiais pamaišydami 5 minutes troškinkite ant mažos ugnies. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinę ugnį troškinkite apie 10 minučių, kol daržovės bus beveik minkštos. Tada supilkite pieną, sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, krapus ir pipirus.
4.Ant viršaus uždėkite keptą lašišų filė ir ant mažos ugnies troškinkite dar 5–8 minutes. Pagardinkite druska, pipirais. Tiekite apibarsčius traškiais spirgais ir smulkintais laiškiniais česnakais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita