Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 3 vnt.
- Salierai 3 vnt. lapkočiai
- Aliejus 1 valg. š.
- Karis 30 g 1,5 šaukšto
- Daržovių sultinys 600 ml
- Pomidorai 400 g 1 indelis konservuotų pomidorų be odelių
- Lęšiai 200 g raudonieji
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.
2.Puodo dugne įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakaitinkite. Tada sudėkite morkas, salierus, karį ir išmaišykite.
3.Supilkite sultinį, trintus pomidorus, lęšius ir užvirkite. Uždengę sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 20–25 minutes.
4.Pagardinkite ką tik išspaustomis citrinų sultimis, druska ir pipirais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita