Ingredientai
- Kiauliena 200 g malta
- Jautiena 200 g malta
- Bulvės 500 g
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 2 vnt. didesni
- Morkos 1 vnt. didesnė
- Paprikos 3 vnt. saldžiosios: 1 geltona, 1 raudona ir 1 žalia
- Miltai 1 valg. š.
- Krakmolas 2 valg. š.
- Džiūvėsiai 4 valg. š. malti
- Prieskoniai maltai mėsai 1 žiupsnelis
- Vištienos sultinys 2 vnt. 2 kubeliai
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Majonezas 4 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Grietinė 1 valg. š.
- Petražolės 10 g žalios
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
Kaip gaminti
1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite ant bulvių sluoksnio. Cukiniją nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas ir išdėliokite ant kopūstų sluoksnio.
2. Tuomet ruoškite mėsos kukulius. Į mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, krakmolą ir miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste kartu su smulkintomis petražolėmis. Baigiant kepti, įdėkite šaukštą grietinės ir šiek tiek druskos. Nukelkite nuo ugnies ir į kepintų svogūnų masę suberkite 2 šaukštus džiuvėsių, pabrinkinkite bent 2 minutes ir sumaišykite gautą masę su mėsa.
3. Formuokite kukulius, apvoliokite juos džiuvėsiuose ir kepkite keptuvėje nuolat ridenant. Kukulius sudėkite į cukinijų žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmaukite po 3 skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėkite petražolės lapelių.
4. 2 litruose vandens ištirpinkite 2 kubelius vištienos sultinio, ir jame išmaišykite pomidorų padažą, jei reikia, pridėkite druskos, lauro lapelių, pipirų, jei mėgstate - įtarkuokite truputį imbiero. Gauta mase užliekite troškinį. Jeigu kepimo indas be dangčio, pridenkite folija (tam tinka ir kopūsto lapai). Kepkite apie 1 val. 200 °C karštumo orkaitėje.
Skanaus!
Autorės nuotr./Daržovių troškinys su mėsos kukuliais |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita