Ingredientai
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Vištiena 500 g
- Bulvės 500 g
- Morkos 500 g
- Porai 1 vnt.
- Cukinijos 200 g
- Obuoliai 1 vnt. geriausia „Antaninis“
- Majonezas 3 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Vištienos sultinys 2 vnt. 2 kubeliai
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą.
2. Tuomet ant viršaus išdėliokite vištienos gabaliukus. Nulupkite ir griežinėliais susmulkinkite obuolį ir cukiniją. Į orkaitę pašaukite indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėliokite ant grotelių ir kepkite virš troškinio apie 15 min.
3. Tuomet keptą obuolį ir cukiniją sutrinkite su 2-3 šaukštais majonezo. Gautą masę gerai išmaišykite su vištienos sultiniu, ištirpintu 200 ml vandens. Padažą supilkite ant troškinio ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Jei mėsos gabaliukai skrunda, pašlakstykite paties troškinio padažu.
Autorės nuotr./Daržovių troškinys su paukštiena |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita