Ingredientai
- Sviestas 150 g tešlai
- Miltai 300 g tešlai
- Alus 150 ml šviesaus; 100 ml tešlai ir 50 ml įdarui
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. pyrago patepimui
- Grietinėlė 1 valg. š. pyrago patepimui
- Jautiena 500 g sprandinės; įdarui
- Bulvės 500 g įdarui
- Voveraitės 500 g įdarui
- Vanduo 500 ml įdarui
- Sultinys 2 vnt. kubeliai; įdarui
- Čiobreliai 2 vnt. šakelės; įdarui
- Salierų stiebai 1 vnt. įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Morkos 2 vnt. įdarui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. įdarui
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį; įdarui
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Jautieną, bulves, salierą ir morkas supjaustyti stambesniais kubeliais, o svogūną smulkiais.
2. Užvirti vandenį ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol kubeliai ištirps.
3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberti mėsą ir apkepinti. Jai apskrudus supilti alų ir šiek tiek patroškinti. Tuomet sudėti visas daržoves. Pabarstyti druska ir pipirais. Šiek tiek pakepinti ir užpilti sultinio, kad apsemtų. Sudėti voveraites ir palikti troškintis maždaug 40 min.
4. Tuo tarpu reikia pasigaminti tešlą. Miltus su sviestu labai gerai permaišyti virtuviniu kombainu, kol bus smėlio konsistencijos. Tuomet supilti alų ir maišyti iki vientisumo. Tešlą pabaigti minkyti ant miltais apiberto stalo. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir leisti 30 min. pailsėti šaldytuve. Per tą laiką baigs išsitroškinti ir įdaras.
5. Tešlą iškočioti į 3-4 mm storio lakštą. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Ją iškloti tešla (apie 4 cm tešlos dar turi likti išlindę iš formos). Supilti įdarą iki formos viršaus. Tešlos kraštus užvynioti link vidurio ir juos patepti kiaušinio trynių ir grietinėlės plakiniu.
6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija apie 30 min. (kepant be garų, kepimo laiką šiek tiek pamažinti).