Ingredientai
- Datulės 8 vnt. didelės ekologiškos
- Mėlynųjų pelėsių sūris 150 g
- Rikotos sūris 2 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Čiobreliai 1 arbat. š. keli lapeliai šviežių
- Apelsinai 1 vnt. ir 1 valg. š. nutarkuotos žievelės
- Romas 50 ml
Kaip gaminti
1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis.
2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu.
3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug valandai pamerkite į apelsinų sulčių ir romo mišinį.
4. Rikotą sumaišykite su išspausta česnako skiltele.
5. Sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais.
6. Mirkytas datules nusausinkite, įpjaukite ir praskleiskite. Į kiekvieną krėskite po šiek tiek rikotos, tada dėkite mėlynųjų pelėsių sūrio kubelių.
7. Datules gerai atšaldykite šaldytuve. Prieš tiekdama papuoškite čiobrelių lapeliais.
Paruošite per 10 min. (neskaičiuojant datulių mirkymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita