Ingredientai
- Datulės 200 g džiovintų
- Vanduo 200 ml verdančio
- Sviestas 100 g 50 g - kambario temperatūros - pyragui ir 2 v. š. - karamelei
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Miltai 150 g
- Grietinėlė 100 ml riebios - karamelei
- Likeris 1 valg. š. saldaus - karamelei
Kaip gaminti
- Datules susmulkinkite peiliu, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite apie pusvalandį pastovėti, tada nukoškite ir atidėkite.
- Sviestą išsukite su cukrumi, druska ir cinamonu.
- Įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus ir datules.
- Tešlą sukrėskite į nedidelę kepimo popieriumi išklotą skardelę.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie gerą pusvalandį.
Ruošiame karamelę:
- Sviestą ištirpinkite nedideliame puodelyje.
- Sudėkite cukrų, supilkite grietinėlę ir likerį.
- Ant vidutinės kaitros virkite, kol pasidaro norimos konsistencijos. Virdami pamaišykite.
- Palikite pravėsti ir patiekite su pyragu.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita