Ingredientai
- Daržovių sultinys 1200 ml
- Šafranas 1 arbat. š. 0,5 šaukštelio
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Ryžiai 280 g vidutinio ilgio ryžių („Risotto“, „Arborio“ ir pan.)
- Sultys 4 valg. š. obuolių arba apelsinų
- Paprikos 2 vnt. raudonosios
- Sviestas 55 g
- Sūris 60 g tarkuoto parmezano
Kaip gaminti
1. Karštą sultinį pagardinkite šafranais. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepkite 2 min. Suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite dar 2 min. Supilkite sultis ir kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį.
2. Sumažinkite ugnį ir po samtį pilkite sultinį (kitą sultinio porciją pilkite tik tuomet, kai ryžiai bus sugėrę visą skystį). Iš viso troškinkite apie 20 min. Porą minučių prieš nukeldami nuo ugnies sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas.
3. Nukėlę nuo ugnies įmaišykite sviestą. Prieš patiekdami apibarstykite sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita