Ingredientai
- Ryžiai 250 g rizoto
- Vynas 100 ml sausas
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Kukurūzai 1 vnt. indelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 l
- Aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Šaldyti žirneliai 40 g
- Paprikos 1 vnt. geltona
- Krevetės 200 g lukštentų
- Sūris 100 g brandintas, pavyzdžiui „Džiugo“
- Šaldytos šparaginės pupelės 40 g troškintos
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š. žolelių mišinys jūrų gėrybėms gardinti
Kaip gaminti
1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi.
2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam susigerti ir tik tada įpilkite kelis samčius sultinio. Kai ryžiai sugers sultinį, vėl jo įpilkite. Taip vis įpildama sultinio brinkinkite ryžius apie 15 min.
3. Atskiroje keptuvėje svieste pakepinkite smulkintą salierą, saldžiąją papriką, suberkite kukurūzus ir žirnelius.
4. Kai daržovės baigs troškintis, suverskite jas į ryžius. Juos dar pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, nukelkite keptuvę nuo ugnies, dėkite tarkuoto parmezano, krevetes, viską gerai išmaišykite, uždenkite, kelias minutes palaikykite ir tiekite su virtomis šparaginėmis pupelėmis apibarsčiusi kapotomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita