Ingredientai
- Vištų kepenėlės 500 g
- Ryžiai 400 g rizoto
- Pienas 200 ml
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Sviestas 100 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Sūris 30 g tarkuoto parmezano
- Petražolės 20 g šviežių
- Aitrioji paprika 1 vnt. žiupsnelis maltos
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudėkite svogūnus, nuolat maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai taps perregimi ir įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite kepenėles, pagardinkite aitriųjų paprikų milteliais, maišydama kepkite apie 10 min.
3. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, kepkite maždaug 2 min. Įpilkite šiek tiek vištienos sultinio, palaukite, kol ryžiai sugers skystį, įpilkite dar šlakelį sultinio.
4. Taip pamažu supilkite visą sultinį ir grietinėlę. Sudėkite kepenėles, tarkuotą sūrį ir atsargiai išmaišykite. Tiekite daugiaryžį su kapotomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita