Ingredientai
- Rizoto ryžiai 1 st.
- Salierai 2 vnt. keli stiebai
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Krevetės 200 g išlukštentų mažų
- Daržovių sultinys 600 ml
- Baltas martinis 100 ml
- Sūris 50 g pusė saujelės tarkuoto brandinto
- Jūrų gėrybėms gardinti skirtas žolelių mišinys (pagal skonį) 1 arbat. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Karštoje keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus, vėliau – česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, supilkite ir apskrudinkite ryžius.
2. Kai kruopos sugers skystį, supilkite martinį, tada po truputį, daržovių sultinį. Iš pradžių supilkite maždaug trečdalį sultinio ir vis pamaišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai sugers visą skystį. Tada dar dalį likusio sultinio, kai ir šis susigers, supilkite visą ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, iki ryžiai išsitroškins.
3. Kai ryžiai baigs brinkti, suberkite nuvarvintas krevetes, prieskonius, druską, pipirus, išmaišykite, kiek pakaitinkite, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei sviestą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita