Ingredientai
- Ryžiai 250 g "Arborio"
- Vermutas 150 ml sauso balto
- Daržovių sultinys 1 l
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Džiovinti pomidorai 10 vnt. sauja
- Rikotos sūris 200 g
Kaip gaminti
- Džiovintus pomidorus pasmulkinkite, apšlakstykite 50 ml vermuto, palikite brinkti.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į gilią keptuvę su karštais riebalais. Kepinkite, kol svogūnai pagels.
- Suberkite ryžius, maišydama kepinkite, kol kruopos taps skaidrios, sugers inde susikaupusį skystį.
- Supilkite likusį vermutą, kaitinkite, kol ryžiai jį sugers. Supilkite pusę kiekio sultinio, kaitinkite, kol susigers į kruopas. Supilkite likusį sultinį. Įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite.
- Daugiaryžį sudėkite į lėkštes, į kiekvieną įberkite džiovintų pomidorų, įdėkite po keletą šaukštelių rikotos.
- Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita