Ingredientai
- Rizoto ryžiai 300 g
- Špinatai 300 g šviežių
- Vynas 2 st. baltojo sauso
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Daržovių sultinys 1 l
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
Kaip gaminti
1. Iš turimų šakniavaisių daržovių išsivirkite sultinį. Pagal skonį pasūdykite.
2. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 minučių pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite ryžius ir maišydama kepinkite, kol jie įgaus aukso spalvą.
3. Supilkite vyną, išmaišykite ir kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį (nepamirškite maišyti!). Kitoje keptuvėje karštuose riebaluose kiek patroškinkite smulkintus špinatus.
4. Į keptuvę su ryžiais įpilkite samtį daržovių sultinio ir kaitinkite, kol jis išgaruos. Vėl pilkite samtį sultinio ir vėl laukite, kol išgaruos. Taip darykite, kol ryžiai visiškai suminkštės.
5. Sudėkite troškintus špinatus ir išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais.
6. Tiekite su virtos paukštienos kubeliais arba parmezano drožlėmis apibarstytomis skrudinto prancūziškojo batono riekelėmis.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant laiko sultiniui išvirti).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita