Ingredientai
- Ryžiai 250 g rizoto („Arborio“, „Carnaroli“ arba „VialoneNano“)
- Vištiena 300 g filė
- Vynas 100 ml baltasis sausas
- Sviestas 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 l natūralus iš morkų, salierų ir svogūnų
- Aliejus 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Žirniai 1 st. šaldyti arba švieži
- Sūris 100 g parmezanas
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtosios
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. keli švieži lapeliai
Kaip gaminti
1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje specialioje keptuvėje storu, vienodai šilumą paskirstančiu dugnu su rankenomis šonuose.
2. Kai svogūnai taps permatomi, supilkite ryžius ir nuolat maišydama juos šiek tiek apkepinkite. Kai ryžiai sugers visą nuo svogūnų susidariusį skystį, supilkite kambario temperatūros (jokiu būdu ne šaltą) vyną ir palaukite, kol ryžiai jį sugers. Tik tada po truputėlį, vis palaukdama, kol ryžiai jį sugers, o likusi dalis išgaruos, pilkite sultinį. Taip darykite, kol daugiaryžis pasidarys košės konsistencijos.
3. Vištieną nuplaukite, susmulkinkite, pasūdykite, pagardinkite garstyčiomis, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
4. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite karštame svieste. Sudėkite vištienos gabalėlius, juos iškepkite, sumažinkite ugnį, sumeskite žirnelius, vos pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.
5. Masę pasūdykite, pagardinkite pipirais, sumaišykite su paruoštais ryžiais, įmaišykite tarkuotą parmezaną ir uždėkite bazilikų lapelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų