Ingredientai
- Vištų kepenėlės 500 g
- Pienas 1 l 0,5
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Svogūnai 2 vnt.
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Sviestas 75 g
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Ryžiai 350 g
- Vištienos sultinys 750 ml
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Parmezano sūris 30 g
Kaip gaminti
1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais.
2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite.
3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio sviesto, sudėkite kepenėles, smulkintus svogūnus, pabarstykite druska, pipirais, malta paprika ir kepinkite 15 minučių. Sukrėskite į dubenį.
4. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ryžius ir kepinkite 1–2 minutes. Sudėkite kepenėles su svogūnais ir atsargiai išmaišykite.
5. Į kepenėles ir ryžius supilkite karštą vištienos sultinį, įpilkite grietinėlės, įberkite tarkuoto parmezano ir atsargiai išmaišykite. Virkite, kol ryžiai suminkštės ir taps vientisa mase. Daugiaryžį patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita