Ingredientai
- Vanduo 200 ml šilto
- Mielės 10 g šviežių
- Cukrus 1 arbat. š.
- Miltai 350 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis jūros - tešlai ir įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Aliejus 20 ml svogūnui apkepti
- Porai 1 vnt. plonas - įdarui
- Šoninė: (karštai rūkyta - įdarui) 150 g
- Grietinė 50 g riebios - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
- Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų.
- Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos.
- Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkšta, bet nelipni.
- Palikite 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir trumpai apkepkite.
- Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis, po to kubeliais.
- Baltąją poro dalį supjaustykite žiedais. Į grietinę įberkite druskos, pipirų, trintų muskatų.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Rankas suvilgykite aliejumi ir rankomis ištempkite tešlą, kad būtų plonas lakštas.
- Patepkite grietine, ant viršaus išdėliokite keptus svogūnus, šoninę, užberkite porų. Kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol kraštai gražiai apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita